Zamieszczone przez dede_adam
FELGI 17" czy 18"??????? SĄ JUŻ FOTKI!!Zalogujcie
Zwiń
X
-
FELGI 17" czy 18"??????? SĄ JUŻ FOTKI!!Zalogujcie
Moje pytanie kieruję do osób, które maja na swoich OCTACH felgi 17" lub 18"????
Zakladam felgi i byłem zdecydowny na 17" lecz ostatnio stwierdziłem, że będą za małe...wiec myśle nad 18". Ale bardzo boje się komfortu jazdy na nich.
Może doradzicie mi coś...te osoby, które już maja 17" i 18".
Dodam jeszcze, że chce założyć do 17" opony 225x45x17 a do 18" opony 225x40x18.
8) POZDRAWIAM WSZYSTKICH 8)
-
-
Zostań przy 17.
I najlepiej 215www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Jak bym w tej chwili zmieniał lub zakładał nowe felgi to tylko 18" i na szerokości 225/40. obecnie jeżdże na 17" i bardzo sobie je chwale. Nie da sie ukryć że jest to twardsza jazda i bardziej szumi na nich, ale za to autko prowadzi się rewelacyjnie ! Poza tym jak wpadniesz w konkretną dziure to nawet 15-tki ci nie pomogą, niestety takie mamy realia, więc trzeba sie z tym liczyć.Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Gość
Myślę że 18 to przegięcie, ale kto co lubi, ja zmieniłem z 15 na 16 ze względu na tarcze 312.
18 na nasze drogi to ZONK, powypadają ci wszystkie plomby z zębów, lub felgi zrobią sie kwadratowe.
Uważam że 17 wyglądają nieźle i są bez przesady. No i żeczywiscie seryjna tarcza 280 wygląda komicznie przy olbrzymim felunku.
Ja dużo się przemieszczam i po róznych drogach, tak że 16 dla mnie to i tak duzo.
Swoją drogą chciałbym zobaczyć Octawię na 18
Pozdro
Komentarz
-
Jezdze na 17 cali a opony 215/45 i jezdzi sie dobrze tez sie zastanawiałem nad 18 ale zapadła decyzja na 17 ale teraz jak bym zmieniał to znowu bym brał pod uwage 18,ale przed kupnem 18 musiał bym sie przejechać inną octą na 18 tylko ze mało kto jezdzi na takiej feldze.Kiedyś gdzieś widziałem Leona na 19 to jest dopiero wyczyn jezdzić na takiej feldze.Pozdro.Skoda octavia combi 1,9tdi L&K
Przebieg 212000
Komentarz
-
-
danielpoz
Zamieszczone przez FilemonikJezdze na 17 cali a opony 215/45 i jezdzi sie dobrze tez sie zastanawiałem nad 18 ale zapadła decyzja na 17 ale teraz jak bym zmieniał to znowu bym brał pod uwage 18,ale przed kupnem 18 musiał bym sie przejechać inną octą na 18 tylko ze mało kto jezdzi na takiej feldze.Kiedyś gdzieś widziałem Leona na 19 to jest dopiero wyczyn jezdzić na takiej feldze.Pozdro.
Komentarz
-
widziałem Octe na 18'' i bardzo ładnie wyglądała, i było to w granicach dobrego smaku czyt. lansu :wink: Jeżeli chodzi o komfort to pewnie dużej różnicy nie będzie pomiędzy 17'', a 18''. Ja jeżdżę na 17'' profil 45 i szczerze ci powiem że gdyby nie kroił mi się ślub (big rodzinka w planach) to pewnie bym teraz jeżdził na 18'' :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BondMyślę że 18 to przegięcie, ale kto co lubi, ja zmieniłem z 15 na 16 ze względu na tarcze 312.
18 na nasze drogi to ZONK, powypadają ci wszystkie plomby z zębów, lub felgi zrobią sie kwadratowe.
Oczywiście można nawet założych 22" tylko wtedy auto stoi w garażu albo trzeba się przeprowadzić na zachód .
Jeżeli juz ktoś się zdecyduje na 18 to polecam troszke dołożyć i kupić jakieś firmowe BBS , BORBET, a nie włoskie bo się długo na szmelcu nie pojeździ.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BondSwoją drogą chciałbym zobaczyć Octawię na 18
to fotki Octy kumpla (atura), 1.8T które miało przez moment 280KM :diabelski_usmiech k
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWmówisz i masz :zlosnik:
to fotki Octy kumpla (atura), 1.8T które miało przez moment 280KM :diabelski_usmiech k
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecGdzies te fotki kiedys widizlem chyba jak byla do sprzedania i gdzies czytalem ze ta octa latala nie tylko w polsce ,wiec moze dlatego wlascicel sie zdecydowal na 18' ? :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Gość
A, i jeszcze jedno.
W parze z dużymi rozmiarami felunku idą szerokie rozmiary opon. No i jak się ma jazda w deszczu-ulewnym po koleinach, chodzi mi o odprowadzenie wody. Wczoraj jechałem z Wrocławia, mocno padało i był problem w koleinach z utrzymaniem toru jazdy powyżej 120 Km/h a mam zaledwie 205/16/55?
Komentarz
-
Co do jazdy na szerokich oponach to faktycznie na koleinach strasznie nosi, na początku jest to dość uciążliwe, ale idzie sie przyzwyczaić :szeroki_usmiech
Jak chodzi o jazde w deszczu no to trzeba uważać, bo faktycznie przyczepność jest gorsza, zwłaszcza na oponach juz troche uzytkowanych.Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wasylJa od czasu założenia opon 225/45/17 nie mam problemu z koleinami w deszczu bo przez cały czas jeżdże lewym pasem. To nie przystoi aby taki "lans" wlukł się prawym :twisted:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz